Oppimateriaaleja ja malleja Oppimateriaaleja ja malleja

Suomen Tammen opetusaineistot
Suomen Tammi on Museoviraston, Opetushallituksen ja ympäristöministeriön yhteinen kulttuuriopetuksen kehittämisverkosto.

Juho Rissanen taiteilija Kuopiosta -verkkojulkaisu
Kuopion taidemuseon verkkojulkaisu.

Ferdinand von Wright - Luonnon sylissä -verkkojulkaisu
Kuopion taidemuseon verkkojulkaisu.

Minna Canth -verkkojulkaisu
Materiaalia kirjailija Minna Canthista, hänen elämästään ja elämäntyöstään.

Kuopio, arkkitehtuurin opaskartta
Kuopion arkkitehtuuriopas esittelee eri aikakausien rakennus- ja aluekohteita.

Puijon alueen luonto- ja kulttuuriympäristö -oppimateriaali
Monipuolinen tieto- ja tehtäväpaketti Puijon luonto- ja kulttuuriympäristöstä esim. luokkaretkeläisille ja muuten Puijolla liikkuville.

Aarre-sivusto
Tutustu Kuopion Lyseon kirjaston harvinaisuuksiin ja arvokirjoihin Kuopion kaupunginkirjastossa. Kokoelma sisältää mm. oppikirjoja, matkakirjoja ja arkkiveisuja. Vanhimmat teokset ovat 1500-luvun puolivälistä.

Omat kulmat tutuiksi!
Oma asuinseutu avautuu uudella tavalla, kun sukelletaan omaan elinympäristöön tutkien, rakentaen ja havainnoiden eri aisteja käyttämällä. Sivulta löytyvät Kuopion koulujen oppimateriaalit omaan kulttuuriympäristöön.

Kinotunnelman tekijät -rakennusperintöpaja Kino Kuvakukossa
Mitä tarkoittavat kinofilmi, restaurointi, pohjapiirustus, perspektiivi.. .Näihin teemoihin ja entisajan kinotunnelmaan ja arkkitehtuuriin voit tutustua Kino Kuvakukossa Kinotunnelman tekijät -rakennusperintötyöpajassa. Työpaja soveltuu alakoulun yläluokille ja esim. yläkoulun kuvataideopetukseen. Omatoimisessa työpajassa pelataan muistipeliä, etsitään yksityiskohtia ja tallennetaan elokuvateatterin tunnelma, kesto n. 1,5 h.

Arkkitehtuuripeli omalle koululle
Opeta ja opi arkkitehtuurin käsitteitä hauskalla tavalla ja kokoa omalle koululle arkkitehtuuripeli! Erinomainen väline kuvataidetunneille. Pelin on suunnitellut Lastenkulttuurikeskus Lastu yhteistyössä Hatsalan klassillisen koulun kanssa.

Talon rakennuksen perusteet
Kuvasarja arkkitehtuurin perusteemoista arkkitehtuuripelin avuksi.