Tanssipolku Tanssipolku

6. luokka

Tanssipolulla hyödynnetään opettajan johdolla luokan kanssa vuorovaikutteisuuteen, itseilmaisuun ja liikkeeseen perustuvaa Liikelaatikko-peliä. Liikelaatikon voi lainata omalle koululle kouluvirastosta lukukaudeksi. Omaan luokkaan on mahdollista myös saada ammattilaistanssijan ohjaama tanssityöpaja (2 tapaamiskertaa/ryhmä). Työpajojen määrä on rajoitettu. 

Liikelaatikko:

Liikelaatikko on kuopiolaisten tanssitaiteilijoiden Anniina Aunolan ja Laura Lahden alkuperäisesti suunnittelemaan ja toteuttamaan Tanssipeliin pohjautuva vuorovaikutteinen peli ja se on tuotettu yhteistyössä Itäisen tanssin aluekeskuksen kanssa. Liikelaatikkoa voivat hyödyntää myös koulun muut luokat kuin kuudennet tai vaikkapa opettajat tyhy-päivässä. Kouluissa Liikelaatikko on opettajien työväline, jonka avulla tutustutaan helpolla ja hauskalla tavalla tanssin maailmaan ja ilmaisuun. Pelin tiimoilta oppilaat pääsevät ryhmissä esittämään kehollaan mm. ammatteja, eläimiä, luonnonilmiöitä ja tunnetiloja. Ennen kaikkea peli on heittäytymistä, hulluttelua ja tottakai hauskanpitoa!

Liikelaatikko sisältää erilaisia harjoituksia kehollisen taidetuokion pitämiseksi. Pelin mukana tulevat kirjalliset ohjeet sekä rekvisiittaa harjoitusten tueksi. Harjoitukset pohjautuvat liikeimprovisaatioon, jossa korostuvat katse ja kohtaaminen, ja niitä voi pitää yksitellen muiden tuntien lomassa (mm. osana äidinkielen, musiikin, liikunnan tai ilmaisutaidon opetusta) tai niistä voi rakentaa useamman oppitunnin mittaisen kokonaisuuden.

Tuokion ohjaajalla tai opetusryhmällä ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kehollisesta improvisaatiosta tai tanssimisesta.

Tanssityöpaja:

Työpajat sisältävät muun muassa erilaisia liikeimprovisaatioita. Lähdetään liikkeelle kävellen, edetään ryhmän taitojen mukaan kokeillen erilaisia tapoja liikkua sekä tanssitaan. Työpajan päämääränä on herättää vuorovaikutusta, luovuutta ja läsnäoloa. Nyt on mahdollisuus vähän hullutellakin!

TANSSIPOLULLA SYKSYLLÄ 2017:

Pelaa luokan kanssa koulussa Liikelaatikkoa! LIIKELAATIKON LAINAUKSET: riitta.nevalainen(a)kuopio.fi

Tilaa omaan luokkaasi tanssityöpaja!

2 tapaamiskertaa/luokka. Työpajan kesto 2 x 90 min. Työpajoja on tarjolla rajoitettu määrä.
ILMOITTAUTUMISET työpajoihin 25.8.2017 mennessä: jonna.forsman(a)kuopio.fi
Pajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessasi voit esittää toiveen työpajan ajankohdasta. Tanssinopettaja Salla Pakarinen-Räsänen ottaa yhteyttä tarkemman ajan sopimiseksi, lisätietoja: puh. 050 382 0389.